Autor:
Tartu 2024, Mana Kaasik

Tartu Ülikooli muuseum nomineeriti kolmele Eesti muuseumide aastaauhinnale

Tartu Ülikooli muuseum on nomineeritud aasta kogukonnasõbra, aasta püsinäituse ja aasta konserveerimistöö tiitlitele. Laureaadid selguvad 19. jaanuaril pärast Eesti muuseumide aastakonverentsi Viimsi Artiumis. 

Aasta püsinäituse kategoorias on nomineeritud muuseumi uus osa püsinäitusest pealkirjaga „Toomkiriku saladuste kamber“. Tegemist on Tartu toomkiriku ajaloole pühendatud näituseruumiga, mis otsib vastuseid saladuseks jäänud küsimustele.  

Aasta kogukonnasõbra kategoorias on nomineeritud Tartu Ülikooli muuseumi festival „Toome müks“. Ühepäevane festival toimus 4. juunil Toomemäel ning toomkiriku varemete vahel. Selle eesmärk oli elavdada arutelu Toomemäe tuleviku teemal ja näidata linna keskse pargi võimalusi. 

Aasta konserveerimistöö kategoorias on nomineeritud muuseumi konservaatori Anne Aruse töö Lilly Waltheri söejoonistuste „Vanamees kepiga“ ja „Vananaine kepiga“ konserveerimisel ja eksponeerimisel Tartu Kunstimuuseumi näitusel „Lilly Walther. Piiritu“. Projekt toimus koostöös Eesti Rahva muuseumiga. 

Eesti muuseumide aastaauhindade konkursi eesmärk on tunnustada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke. 

Auhindu annavad välja Kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ning Eesti Muuseumiühing koostöös Kultuuriministeeriumi ja Muinsuskaitseametiga. Iga auhinna juurde kuulub stipendium, mida rahastab Eesti Kultuurkapital.

Vaata kõiki nominente Eesti Muuseumiühingu lehelt.

Hullu Teadlase sünnipäev

Hullu Teadlase sünnipäev „Tagasi keskaega“

Tartu Ülikooli muuseumi valge saal

Tartu Ülikooli muuseum tähistab Euroopa päeva

Lossi 25

Ekskursioon „Kirikust muuseumini: Tartu vanima hoone lugu“